Nieuws

Meer toeristen in eerste helft van 2024

In de eerste helft van dit jaar verbleven er 2.334.000 gasten minstens 1 nacht in Gelderland, 828.000 in het eerste kwartaal en 1.506.000 in het tweede kwartaal. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is een groei van 6,1% ten opzichte van 2023. Ook landelijk is er een groei te zien, al is die met 3,9% wel minder groot.

Zowel het binnenlandse bezoek (+6,6%) als het buitenlandse bezoek steeg (+4,2%). Dat is opvallend, want sinds corona zagen we de grootste groei altijd vooral in het buitenlandse bezoek terug. Als we iets verder inzoomen zagen we dat ook in het eerste kwartaal nog terug. Bijvoorbeeld met een groei van 50% van Duitse gasten. In het tweede kwartaal nam dat dus echter af.

Kijkend naar de verblijfsaccommodaties is er een opvallend grote groei bij de bungalowparken. Die verwelkomden samen dit eerste half jaar 20% meer gasten dan vorig jaar. Bij hotels, Bed & Breakfasts, campings en groepsaccommodaties was er een klein plusje.

Pim Nouwens

Market Intelligence Analist

Dat old-school met je fingerspitzengefühl aan de gang heeft natuurlijk wel wat, maar met al die data die tegenwoordig beschikbaar is. Dan is het toch ook wel heel interessant om daar onderbouwde keuzes mee te maken. En al die kennis en inzichten probeer ik te leveren aan collega's, gemeentes en toeristisch bedrijfsleven in onze regio's.

Gerelateerde berichten

  • Campagne Hanzestories ruim 1,4 miljoen bereik opgeleverd!
    Nieuws

    Campagne Hanzestories ruim 1,4 miljoen bereik opgeleverd!

  • Zakelijke campagne 1,1 miljoen bereik
    Nieuws

    Zakelijke campagne 1,1 miljoen bereik

  • Hoe gaat jouw doelgroep om met duurzaamheid?

    Hoe gaat jouw doelgroep om met duurzaamheid?