Nieuws

Veluwse geschiedenis beleven met Go Veluwe

De Go Veluwe App is vanaf 16 mei officieel beschikbaar. Met deze outdoor adventure game ontdekken kinderen (en hun ouders) op een sportieve manier de grote en kleine geheimen van de Veluwe. Met Go Veluwe fiets je binnen een routegame naar verschillende gamelocaties waar je actief aan de slag kunt. In elke routegame is de hoofdpersoon een kind dat in de tijdmachine van Go Veluwe per ongeluk vanuit het verleden naar het heden is geteleporteerd. In Apeldoorn is dat bijvoorbeeld Koningin Wilhelmina, die als de tienjarige Wilhelmientje in de game samen met jou en haar paard Woyko op avontuur gaat langs de geheime plekjes uit haar jeugd. De eerste routegame start op het Stationsplein van Apeldoorn en wordt per fiets afgelegd. Deze route is 19 kilometer om aan te komen op het laatste punt in Assel.

Sportief dagje uit in het Veluws verleden
De app is gratis te downloaden voor zowel Android als iPhones. Binnen de app is een routegame te kiezen. Go Veluwe is daarmee een nieuw platform voor verschillende avonturen. Het eerste avontuur staat vanaf 16 mei klaar om te beleven en intussen wordt gewerkt aan meer routes op de Veluwe. Gemeenten en andere Veluwse organisaties die op dezelfde manier hun ‘geheimen’ willen laten ontsluiten, kunnen contact opnemen met de ontwikkelaar om de mogelijkheden te onderzoeken.

Go Veluwe als prijswinnaar
Go Veluwe is bedacht en ontwikkeld door Mathanje Huisman. Deze outdoor adventure game is één van de prijswinnende plannen van Prijsvraag de Veluwe, uitgereikt door de provincie Gelderland in december 2017. Mathanje werd geïnspireerd tijdens het fietsen op de Veluwe met haar gezin. Zij besefte zich dat er een schat aan historische verhalen wacht om opnieuw verteld en beleefd te worden. Door gebruik te maken van een game met Augmented Reality en audiotours als toevoeging aan de omgeving, worden spannende en educatieve verhalen verteld. De geschiedenis blijft hierdoor levend en wordt leuk en leerzaam voor kinderen, hun ouders en opa’s en oma’s!

Herre Dijkema

Directeur

Lang is toerisme bekeken vanuit de bijdrage die het levert aan de (regionale) economie. Gelukkig ziet men inmiddels dat toerisme ook bijdraagt aan werkgelegenheid, leefbaarheid, mobiliteit en duurzaamheid: bezoekers kunnen ervoor zorgen dat een winkel openblijft in het dorp of er werkgelegenheid is in de regio. Toerisme is dus een belangrijk middel om regionale doelen te bereiken en dat lukt alleen als bedrijven, overheden en wij samenwerken aan een sterk imago van de regio’s en een match maken tussen de vraag van de bezoekers en het toeristisch aanbod. Ik verbind daarbij het belang van partijen aan regionale doelen, ondersteun en adviseer partners met de kennis die wij bezitten.

Gerelateerde berichten

  • Op Oorlogspad door Gelderland
    Nieuws

    Op Oorlogspad door Gelderland

  • Themacampagnes vol inspiratie; dit zijn de resulaten in 2024
    Nieuws

    Themacampagnes vol inspiratie; dit zijn de resulaten in 2024

  • Zomer 2024: Dagbezoek Gelderland flink gestegen
    Persbericht

    Zomer 2024: Dagbezoek Gelderland flink gestegen